Havuç Helvası

Pratik ve lezzetli...Havuç helvası nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Havuçları soyup rendeleyin. Altı kalın, yapışmaz yüzeyli bir tavada, 3 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine havuçları ilave edin ve 5 dakika kavurun. Üzerine sütü ekleyin. Ara sıra karıştırarak havuçlar suyu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirin. Havuçlar sütü tamamen çekip kuruduktan sonra, toz şekeri ilave edin. Kalan tereyağını ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Süt tozunu ilave edip birkaç dakika daha pişirin. En son dövülmüş kakule ekleyip 1 dakika daha pişirip servis tabağına alın. Kuru üzüm ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...