Haspirli Helva
Farklı bir helva denemeye hazır mısınız?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir yemek kaşığı haspiri sıcak suda ıslatın. Tereyağını tencerede eritip, unun rengi dönene dek kavurun. Haspiri tencereye yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Helva göz göz olana dek karıştırmaya devam edin. Bal ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin. Dilediğiniz şekilde bir kalıba hafif bastırarak yerleştirin. Ters çevirip çıkarın. Dilimleyip, Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL