Haspirli Helva
Farklı bir helva denemeye hazır mısınız?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir yemek kaşığı haspiri sıcak suda ıslatın. Tereyağını tencerede eritip, unun rengi dönene dek kavurun. Haspiri tencereye yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Helva göz göz olana dek karıştırmaya devam edin. Bal ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin. Dilediğiniz şekilde bir kalıba hafif bastırarak yerleştirin. Ters çevirip çıkarın. Dilimleyip, Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL