Haspirli Helva

Farklı bir helva denemeye hazır mısınız?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir yemek kaşığı haspiri sıcak suda ıslatın. Tereyağını tencerede eritip, unun rengi dönene dek kavurun. Haspiri tencereye yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Helva göz göz olana dek karıştırmaya devam edin. Bal ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin. Dilediğiniz şekilde bir kalıba hafif bastırarak yerleştirin. Ters çevirip çıkarın. Dilimleyip, Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...