Haşhaşlı Şekerpare

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, toz şeker, ayçiçek yağı, tereyağı, kabartma tozu, vanilya ve yumurtayı yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparıp yuvarlayın. Sütte bekletin. Sütten alıp haşhaşa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
-
2
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Şerbeti için, su ve toz şekeri kaynatın. Ilık şekerparelerin üzerine kaynamış haldeki şerbeti gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL