MALZEMELER
5 yaprak güllaç,
2 su bardağı süt
Tarçın, karanfil, rendelenmiş portakal kabuğu, antep fıstığı
200 gram çekirdeksiz sarı kuru üzüm
5 yemek kaşığı toz şeker
200 gram kıyılmış badem veya ceviz
2 adet yumurta,
1 su bardağı susam
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı gül suyu
Şerbet için, malzemeyi kaynatıp soğumaya bırakın. İçerisine 1 yemek kaşığı gül suyunu ilave edin. İç malzemesi için, toz şeker, badem ya da ceviz, kuru üzüm, tarçın, karanfil, rendelenmiş portakal kabuğunu ve fıstığı karıştırın.
2 su bardağı sütü ısıtıp, güllaç yapraklarını sütle ıslatın. Yumuşayan güllaç yapraklarını ikiye bölün. Üzerine 1 yemek kaşığı iç harçtan koyup, iki tarafını da kapatarak iki parmak kalınlığında yassı bir şekilde sarın. Cam bir tepsiye dizin. 2 yumurtayı çatalla çırpın. Güllaç sarmaları önce yumurtaya, sonra susama bulayıp kızgın ayçiçek yağında kızartın. Servis tabağına alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirerek servis yapın.