Sofra
Güllaç Kızartması: Geleneksel Güllaç’ın çıtır çıtır, altın rengindeki dönüşümü!

10 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    5 yaprak güllaç,

    2 su bardağı süt

    Tarçın, karanfil, rendelenmiş portakal kabuğu, antep fıstığı

    200 gram çekirdeksiz sarı kuru üzüm

    5 yemek kaşığı toz şeker

    200 gram kıyılmış badem veya ceviz

    2 adet yumurta,

    1 su bardağı susam

    Kızartmak için:

    Ayçiçek yağı

    Şerbeti için:

    2 su bardağı toz şeker

    1 su bardağı su

    1 tatlı kaşığı limon suyu

    1 yemek kaşığı gül suyu

Şerbet için, malzemeyi kaynatıp soğumaya bırakın. İçerisine 1 yemek kaşığı gül suyunu ilave edin. İç malzemesi için, toz şeker, badem ya da ceviz, kuru üzüm, tarçın, karanfil, rendelenmiş portakal kabuğunu ve fıstığı karıştırın.
2 su bardağı sütü ısıtıp, güllaç yapraklarını sütle ıslatın. Yumuşayan güllaç yapraklarını ikiye bölün. Üzerine 1 yemek kaşığı iç harçtan koyup, iki tarafını da kapatarak iki parmak kalınlığında yassı bir şekilde sarın. Cam bir tepsiye dizin. 2 yumurtayı çatalla çırpın. Güllaç sarmaları önce yumurtaya, sonra susama bulayıp kızgın ayçiçek yağında kızartın. Servis tabağına alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirerek servis yapın.