Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte 20 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve şerbete limon suyunu ekleyip karıştırın. Soğumasını sağlayın.
Hamuru için yoğurt, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, zeytinyağı ve yumurtayı hamur yoğurma kabına alın. Tahta bir kaşıkla karıştırın. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezeleri bıçakla dört eşit parçaya ayırın.
Dört adet minik hamur parçasını 6-7 cm uzunluğunda parçalar şeklinde hazırlayın. İki parçayı yarım cevizi saracak şekilde karşılıklı yerleştirin. Diğer iki parçayı da diğer iki hamurun kat yerlerini ortalayacak şekilde yerleştirin. Kalan hamur parçalarını aynı şekilde hazırlayıp tereyağı sürülmüş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alır almaz üzerine soğuk şerbeti iki seferde 15'er dakika aralıklarla gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.