Fıstıklı Baklava

Fıstıklı Baklava nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Şerbeti ocaktan alırken, limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın.
-
2
Diğer tarafta hamur için; un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. Hamurdan 12 eşit beze koparıp, elinizle yuvarlayın. Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika dinlendirin. Düz bir zeminde her bir bezeyi üzerine nişasta serperek çok ince açın. Yağlanmış bir tepsiye 6 adet yufkayı aralarına eritilmiş ve ılınmış tereyağı sürerek üst üste dizin. Üzerine toz Antep fıstığı serpin. Diğer 6 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Kalan ılınmış tereyağını baklavanın üzerine boşaltın.
-
3
Baklavayı önce diklemesine, sonra çapraz keserek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çektikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL