Fındıklı Samsa Tatlısı

Fındıklı Samsa Tatlısı

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle tatlı ihtiyacınızı karşılayacak fındıklı samsa tatlısı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için, su ve tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırın. Daha sonra suyunu ilave edip hamuru yoğurun ve büyük bir top haline getirin. 30 dakika kadar dinlendirin. Sonra 400 gram tereyağını, hamurun ortasını kesip, içine yerleştirin. Yine tüm hamuru (parçaya ayırmadan) merdane ile inceltin. 1 cm gibi bir kalınlık elde edince, yufkayı üst üste katlayıp buzdolabına koyun ve yarım saat bekletin.
  • 2
    Daha sonra tekrar, hamuru merdane ile inceltin. Yeniden çarşaf gibi katlayın. Tekrar buzdolabında yarım saat bekletin. Diğer taraftan toz fındığı ve pudra şekerini, 2 yumurtanın akıyla yoğurun. Bu karışımı hamurun ortasına yerleştirin ve rulo biçiminde sarın. Uzun baget ekmek şekli verin.
  • 3
    İstediğiniz formda küçük parçalara bölüp, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ve şekeri kaynatın. Hamurlar sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Hamurlar şerbeti çekince üzerine toz antep fıstığı serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...