Eydek Tatlısı

Eydek Tatlısı

Van mutfağından Eydek tatlısı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, süt, yoğurt, margarin, ayçiçek yağında ve kabartma tozunu ekleyip bütün malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. Tel süzgecin ters tarafını çevirip hamurları yuvarlayarak parmak şekli verin. Kızgın ayçiçek yağında kızartın. Şerbet için, toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynattıktan sonra hamurları içine atıp 2-3 dakika bekletin. Bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...