Harç için süt ve irmiği tencereye alıp, kaynayana dek karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra antep fıstığı ile karıştırın ve harçtan erikten biraz daha küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Hamur için un, yumurta, su ve tuzu yoğurup hamur elde edin. Hamurdan bezeler koparıp, oklava yardımıyla incecik açın. Yufkaları açarken ara sıra nişasta serpin. Üzerlerine nemli bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika renk alıncaya kadar pişirin. Baklava pişerken diğer yandan da şerbeti hazırlayın. Toz şeker ve suyu kaynatın (106 derece olacak). Baklavayı fırından alıp, şerbeti üzerine çorba kepçesi yardımıyla dökün. Şerbeti çekince servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.