Sofra
Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Ev Yapımı Kemalpaşa tatlısı tarifimiz.

50 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı un

    3 yemek kaşığı (40 gram) tereyağı

    150 gram tuzsuz beyaz peynir veya lor peyniri

    1 çay kaşığı karbonat

    2 adet yumurta

    Şerbeti için:

    2 su bardağı su

    2 su bardağı toz şeker

    1 yemek kaşığı limon suyu

    Üzeri için:

    Kaymak

Un, tereyağı, peynir, karbonat ve yumurtaları bir kapta iyice yoğurun. Hafif yumuşak kıvama gelen hamuru yarım saat dinlendirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp, hamurdan, iri kiraz büyüklüğünde kopardığınız parçaları dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti için, su, toz şeker ve limon suyunu bir tencereye alıp, 5 dakika kaynatın. İçine kemalpaşa tatlılarını atıp 15 dakika daha birlikte kaynatın. Tatlılar parlak bir görünüm aldığında tencereden çıkarıp servis tabağına alın. Üzerlerine kaymak ekleyip servis yapın.