Ev Yapımı Kemalpaşa

Ev Yapımı Kemalpaşa

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Ev Yapımı Kemalpaşa tatlısı tarifimiz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un, tereyağı, peynir, karbonat ve yumurtaları bir kapta iyice yoğurun. Hafif yumuşak kıvama gelen hamuru yarım saat dinlendirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp, hamurdan, iri kiraz büyüklüğünde kopardığınız parçaları dizin.
  • 2
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti için, su, toz şeker ve limon suyunu bir tencereye alıp, 5 dakika kaynatın. İçine kemalpaşa tatlılarını atıp 15 dakika daha birlikte kaynatın. Tatlılar parlak bir görünüm aldığında tencereden çıkarıp servis tabağına alın. Üzerlerine kaymak ekleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...