Ev Yapımı Kemalpaşa
ORTA
50 ADET
Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Ev Yapımı Kemalpaşa tatlısı tarifimiz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, tereyağı, peynir, karbonat ve yumurtaları bir kapta iyice yoğurun. Hafif yumuşak kıvama gelen hamuru yarım saat dinlendirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp, hamurdan, iri kiraz büyüklüğünde kopardığınız parçaları dizin.
- 2
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti için, su, toz şeker ve limon suyunu bir tencereye alıp, 5 dakika kaynatın. İçine kemalpaşa tatlılarını atıp 15 dakika daha birlikte kaynatın. Tatlılar parlak bir görünüm aldığında tencereden çıkarıp servis tabağına alın. Üzerlerine kaymak ekleyip servis yapın.AŞÇININ NOTUKemalpaşa tatlılarını, şerbetlemeden önce ağzı kapalı cam kavanozda, serin bir yerde 3 ay saklayabilirsiniz. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL