Dil Peynirli İrmik Helvası

Dil Peynirli İrmik Helvası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, su ve toz şekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu ilave edin. Kaynayınca ocağı kapatın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Dolmalık fıstığı ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Ocağı kısık ateşe alıp irmiği ekleyin. Tahta bir kaşıkla irmiğin rengi dönene kadar sürekli karıştırın. Üzerine sütlü karşımı ilave edin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu yarı yarıya çekince portakal suyunu ilave edin. İrmik suyunu tamamen çekince ocaktan alın. Küp doğranmış dil peynirini üzerine ekleyin. Karıştırıp 5 dakika demlenmeye bırakın. İrmik helvasını şekillendirmek için, arzunuza göre bir kaseyi hafifçe yağlayın. İçine helva koyup, servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Portakal dilimleri ile süsleyip tarçın serpin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri