Damat Kaymaklısı
Misafirleriniz bayılacak!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. 1-2 damla limon suyu ilave edip, 2 taşım daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Yufkalardan birini düz bir zemine yayın. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. İkinci yufkayı üzerine serin. Kaymağı yufkanın her tarafına eşit şekilde yaydıktan sonra üzerine antep fıstığı serpin. Karşılıklı kenarlarını uçları ortada birleşecek şekilde kapatın ve kare bir yufka elde edin. Daha sonra yufkayı rulo yapın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
-
2
Dolaptan çıkarın ve 2 parmak genişliğinde kesip, kuru yemişli tarafları üste gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL