Cezerye
Cezerye: Doğal tatlıların en lezzetlisi! Havuç ve cevizle hazırlanan bu nefis tatlı, her lokmada zengin bir tat ve kıvam sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Rendelenmiş havucu su ile birlikte tencereye alın. Toz şeker ilave edin ve arada bir karıştırarak pişmeye bırakın. Havuç suyunu çekip, pelte kıvamına geldiği zaman tencereyi ocaktan alın. Ilındıktan sonra içine ufalanmış bisküvi ile cevizi katın ve karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, toplar yapın. Hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına alın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL