Şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte arada karıştırarak şerbet kıvamı alana kadar kaynatın. Limon suyu ekleyip 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Kadayıfı kesme tahtasının üzerinde 1 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. 35x40 cm ölçülerinde bir tepsiye önce kadayıfı koyup üzerine eritilmiş sıcak tereyağını gezdirin. Fazla bastırmadan ovalayarak, tereyağının kadayıfın her tarafına yayılmasını sağlayın. Yarısını ayrı bir tabağa alın. Kalan kadayıfı tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde yayın. Elinizle bastırarak düzgün bir zemin oluşturun. Arada boşluk kalırsa, kalın olan yerlerden alarak orantılı bir şekilde dağılmasını sağlayın.
Üzerine kıyılmış ceviz serpin. Kalan kadayıfı üzerine serperek tamamen kapatın. Dikkatli bir şekilde bastırarak düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarın ve ilk sıcaklığının geçmesi için 1-2 dakika bekletin. Keskin bir bıçak yardımıyla kadayıfı dilimleyin. Üzerine ılık şerbeti gezdirin. 30 dakika kadar bekletip servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.