Cevizli Un Helvası

Cevizli Un Helvası

Tadı damağınızda kalacak Cevizli Un Helvası tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yağı tencereye alın ve erimeye bırakın. Bu arada şerbeti için toz şeker ve suyu ayrı bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra şerbeti bir kenara alın ve hafif ılıtın.
  • 2
    Eriyen yağın içine unu ekleyin ve unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Rengi koyulaşmaya başlayınca cevizi ilave edin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ılıtılmış şerbeti ekleyin ve bir kez karıştırıp tencerenin ağzını kapatın. Ocağın altını kısın ve tekrar şerbet ile helvanın özleşmesi için 2-3 dakika daha karıştırın. Çorba kaşığı ile şekillendirip servis tabağına alın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...