Cevizli Un Helvası

Tadı damağınızda kalacak Cevizli Un Helvası tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yağı tencereye alın ve erimeye bırakın. Bu arada şerbeti için toz şeker ve suyu ayrı bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra şerbeti bir kenara alın ve hafif ılıtın.
-
2
Eriyen yağın içine unu ekleyin ve unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Rengi koyulaşmaya başlayınca cevizi ilave edin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ılıtılmış şerbeti ekleyin ve bir kez karıştırıp tencerenin ağzını kapatın. Ocağın altını kısın ve tekrar şerbet ile helvanın özleşmesi için 2-3 dakika daha karıştırın. Çorba kaşığı ile şekillendirip servis tabağına alın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL