MALZEMELER
3 yemek kaşığı kıyılmış çam fıstığı
3 adet yumurta
3.5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kıyılmış ceviz
2 yemek kaşığı kıyılmış badem
Yarım çay kaşığı toz karanfil
Üzeri için:
1 çay bardağı çam fıstığı
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıp, akları kar haline getirin. Sarıları ayrı bir yerde iyice çırpın. Yumurta sarısına tereyağı, un, ceviz, badem, çam fıstığı ve karanfil ekleyip karıştırın. Yumurta akını yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine döküp, üzerine çam fıstığı serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu iyice kaynatıp ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilerseniz dondurma veya kaymakla servis yapın.