Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin. Limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kadayıfı geniş bir tepsiye alın. Elinizle didikleyerek açın. Eritilmiş tereyağını ayçiçeği yağı ile karıştırın Kadayıfa azar azar ekleyin ve harmanlayın.
Yağladığınız kadayıftan bir parça alın ve tezgaha yayın. Üzerine bolca çekilmiş fıstık serpiştirin. Bir oklava veya ince bir çubuk yardımıyla kadayıfı sarın. Sardığınız kadayıfı iki elinizle büzerek sıkıştırın ve oklavadan çıkarın. Bu işlemi tüm kadayıf bitene kadar tekrarlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine burma kadayıfları yan yana dizin. Kalan tereyağını üzerlerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar 35-40 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti kepçe yardımıyla gezdirin. Şerbeti çekmesi için 3-4 saat dinlendirin. Üzerine Antep fıstığı serpip servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.