Bülbül Yuvası
Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle Bülbül Yuvası tarifimiz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Düz bir zemine 3 adet yufkayı üst üste yerleştirin. Ayrı bir yerde ceviz, toz şeker, portakal kabuğu, tarçın ve karanfili karıştırıp, bir kısmını yufkanın her tarafına serpiştirin. Yufkayı oklavayla sarıp, oklavanın bir kenarından hafifçe büzüştürerek yufkayı çıkarın. 2 cm genişliğinde kesip, tepsiye yerleştirin.
-
2
Üzerine tereyağı gezdirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatıp, ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Ocaktan kaldırıp, soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL