Sofra
Genellikle bayramlarda yapılan bu tatlı, çıtır yapısıyla baklavayı andırmaktadır.

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    HAMUR İÇİN;


    250 gram tereyağı


    3 adet yumurta sarısı


    Bir tutam tuz


    1 paket kabartma tozu

    Aldığı kadar un


    İÇ MALZEME İÇİN;


    1 su bardağı dövülmüş ceviz


    1 tatlı kaşığı tarçın


    1 tatlı kaşığı hindistan cevizi


    ÜZERİ İÇİN;


    1 adet yumurta sarısı


    ŞERBETİ İÇİN;


    3 su bardağı toz şeker


    İki buçuk su bardağı su


    1/4 limon suyu

Hamur için tereyağını eritin ve soğutup, derin bir kaba alın. İçine yumurta sarısı, tuz koyun. Kabartma tozu ve elenmiş unu ilave edip, karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamuru avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. İç malzeme için ceviz, tarçın ve hindistan cevizini bir kapta karıştırın.

Hamurun ortasına bu harçtan koyup, oval şekil vererek, kapatın. Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın ve hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Diğer taraftan toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Ateşten almadan önce limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp, ılınmaya bırakın. Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin ve şerbeti çektikten sonra servis yapın.