Bir büyük bir de küçük iki adet kase hazırlayın. Küçük kaseye yumurta sarılarını, büyük kaseye yumurta aklarını alın. Yumurta sarılarına iki kahve fincanı toz şekeri ilave edin. Çırpma teli ile 8-10 dakika çırpın. Yumurta aklarına tuz ekleyerek 10 dakika hiç durmadan, çırpma teli ile veya mikserle kar kıvamı alana dek çırpın.Daha sonra yumurta sarılarının içine ince çekilmiş bademi ve unu ekleyerek karıştırın. Bu karışıma yumurta aklarını ilave edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Tereyağını ekleyerek hamura iyice yedirin. 25 cm çapındaki kenarlı bir tepsinin içini yağlayarak tatlı hamurunu bu tepsiye alın.
Sıcak suda bekletip kabuklarını çıkardığınız tatlı bademi, buğday tanesi büyüklüğünde kesin. Daha sonra tepsideki hamurun üzerine serpiştirin. 180 derece fırında üzeri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin.
Şerbeti hazırlamak için toz şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine, ocaktan aldığınız sıcak haldeki şerbeti gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.