Yumurtalı Bamya Kızartması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Ayıklanmış ve 1 cm kalınlığında doğranmış bamyayı ilave edin. Tuzunu da ayarlayıp kavurmaya devam edin. Bamyanın yağını süzün ve fırına dayanıklı bir kabın içine yayın. Bir kase içinde yumurtaları, unla beraber topak olmayacak şekilde çırpın. Bamyanın üzerine çırpılmış yumurtaları gezdirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kırmızıbiber serperek, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...