Yoğurt Soslu Kereviz Pane

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KEREVİZLERİ temizleyip, yarım cm'lik halkalar halinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve limon suyu ekleyin. 20 dakika haşlayıp kurulayın. Bir kaba un, pulbiber, karabiber ve tuz koyup karıştırın. İkinci bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Üçüncü bir kaba da ince rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Haşladığınız kerevizleri önce una, sonra yumurtaya, ardından kaşar peynirine, sonra yeniden una bulayın. Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Ilındıktan sonra servis tabağına aktarın. Sos için yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp çırpın. Üzerine kalan malzemeyi
    katıp yeniden çırpın. Kereviz paneyi yoğurt sosla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...