Semizotu Silkmesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın. Bu arada başka bir tencereye sıvıyağı alın. Küp doğranmış soğanı ve kıyılmış sarmısağı ekleyip, soğanlar pembeleşene dek kavurun. İnce şeritler halinde doğranmış havuçları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Ardından kıymayı ekleyip, 2 dakika daha kavurun. Salçayı, tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi ve pirinci ekleyip, birkaç kez çevirin. Ayıklayıp yıkadığınız semizotunu ekleyin. Semizotu diriliğini kaybedene dek kavurun. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak suyu katın. Son olarak haşlanmış nohudu ilave edin. Kısık ateşte pişirip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...