Sebzeli Mus
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BROKOLİ, pırasa, semizotu, ıspanak, kereviz ve kırmızı biberi temizledikten sonra doğrayın. Geniş bir tencerenin içini su doldurarak kaynamaya bırakın. Kaynadığında üzerine kevgiri yerleştirin. Doğradığınız sebzeleri kevgire alarak benmari usulü haşlayın. Yumurta aklarını kar halini alana dek mikserle çırpıp kenara alın. Haşlanan sebzeleri süzgeçte bir dakika bekletin. Daha sonra el blenderinde püre haline getirin. Sebze püresi soğumadan, kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ekleyip tekrar el mikserinde karıştırıp kuplara payedin. Üzerini taze nane, fesleğen veya dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL