Sebzeli Risotto
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KABAK, havuç, patates ve mantarları zar büyüklüğünde doğrayın. Tuzlu suda yarı yarıya haşlayın. Haşlama suyunu süzerek bir tencereye alın. Kereviz sapı ve tavuk bulyon ekleyip kaynatın. Bu arada soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Pirinçlerin rengi biraz döndükten sonra şarabı ilave edin ve alkolü uçuncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Sebze suyundan yaklaşık iki kepçe ilave edin. Pirinç suyu çektikçe, sebze suyu eklemeye devam edin. Pirincin pişmesine yakın haşlanmış sebzeler ile mısır, bezelye, karabiber ve tuz ilave edip karıştırın. Pirinç piştikten sonra tencereyi ocaktan alın. Bir kepçe sebze suyu, parmesan peyniri ve tereyağı ekleyin. Parmesan ve tereyağı eriyene kadar karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL