Peynir Dolgulu Enginar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 ENGİNARLARIN saplarını kesip üst kısımdaki yapraklarını makasla alın. İç kısmındaki mor yaprakları elinizle koparın. Tüylü kısmı bir bıçak yardımıyla çıkarın. Kararmasını önlemek için limon suyu eklenmiş suda bekletin.

    2 Kaşar peynirini rendeleyin. Beyaz peynir ve rokfor peynirini çatalla ezin. Tüm peynirleri bir kaba alın. Üzerine krema, tuz, karabiber ve kekik katıp, karıştırın.Temizlediğiniz enginarları bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su, 1 çorba kaşığı limon suyu ve tuz ekleyip, yumuşayana dek pişirin. Tencereden alıp ılıtın. İç kısımlarına peynirli harcı paylaştırın. Enginarları yağlı kağıda sarın ve üst kısımlarını bağlayın. Kağıtları hafifçe ıslatın. Bir fırın tepsisine yerleştirip,önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.