Patatesli Karalahana Sarması

ORTA 12 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 HARÇ için, küp doğranmış soğanı 1 kahve fincanı zeytinyağında soteleyin. Ayrı bir yerde patatesleri rendeleyin. Pirinç, soğan, kıyılmış maydanoz, biber salçası, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.

    2 Karalahananın saplarını kesip, haşlayın. 1 adet yaprağı düz bir zemine yayıp, kenarına 1 çorba kaşığı harç yerleştirin. Sigara böreği gibi sarın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Tencereye yerleştirip, üzerine 2-3 su bardağı su ekleyin. Kalan 1 kahve fincanı zeytinyağını gezdirip, tuz serpiştirin. Sarmaların açılmaması için üzerine tabak kapatın. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Limonla birlikte servis yapın.

    AŞÇININ NOTU
    Harcı hazırlarken pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...