Mantarlı Şevket'i Bostan
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ŞEVKET-İ BOSTANI temizleyip yıkayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ince kıyıp kenara alın. Zeytinyağını bir tencereye koyup ince doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin. Üzerine dörde bölünmüş mantar ve küp doğranmış havucu ilave edin. 5 dakika kavurup şevket-i bostanı ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Daha sonra tozşeker, tuz ve sıcak su ekleyin. Kısık ateşte yemek suyunu çekene kadar pişirin. Soğutup servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL