Mantarlı Krep
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KREP için, bir kasede süt, yumurta, sıvıyağ, un ve tuzu çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı margarinle yağlayıp krep hamurundan 1 kepçe döküp arkalı önlü kızartın. Krep hamuru bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız krepleri bir tabağa alın. Diğer tarafta mantarları boylamasına doğrayıp, ince kıyılmış soğanla birlikte sıvıyağda suyunu salıp çekene kadar kavurun. İçine ince kıyılmış sivri biber ve küp doğranmış domates ile tuz ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kıyılmış taze naneyi ekleyip, karıştırın. Mantarlı karışımı kreplere pay edip rulo şeklinde sararak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL