Kurufasulyeli Piyazı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KURUFASULYEYİ yıkayıp, üzerini üç parmak geçecek kadar su ekleyin ve bir gece dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp yeniden su ekleyerek haşlayın. Suyunu yeniden süzüp, derin bir kaseye alın. Fasulye soğuyunca, nar, halka doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, kıyılmış kırmızı biber ve sivribiber ekleyip harmanlayın. Sos için elma sirkesi, nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu çırpıp piyazın üzerine gezdirin. Servis tabağına alıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...