Közlenmiş Patlıcanlı Karnıyarık
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANLARI alacalı soyun. Elinizi zeytinyağına batırarak her tarafını yağlayın. Bir tepsiye koyun ve fırının ızgara ayarında, ara sıra çevirerek rengi dönene dek közleyin. Diğer taraftan tereyağını bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene dek karıştırarak kavurun. İnce kıyılmış sarmısak ve biberi ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra kabukları soyulup küp doğranmış domatesi harca katın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Domates yumuşayanadek ara sıra karıştırarak pişirin. Kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Patlıcanları tencereye alıp ortalarını bıçakla hafifçe açın. Harcı içlerine paylaştırın. 2 su bardağı sıcak su ve bir tutam tuzu tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte 30 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL