Kıymalı Bezelye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KIYMAYI yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin. İçine ince kıyılmış taze soğanı ilave edip soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekledikten sonra bütün malzemeyi karıştırıp, sotelemeye devam edin. Ayrı bir tencerede 2 su bardağı suyu kaynatıp, bezelyeyi ekleyin. Bezelye piştikten sonra kıymalı malzemeyi ve tuzu ilave edin. 1-2 dakika daha kaynatıp, ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL