Karalahana Sarması

ORTA 4 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Lahana yapraklarını 8 dakika haşlayın. Bu arada ince kıyılmış soğan, nane yaprağı, maydanoz ile dereotu, kıyma, küçük doğranmış domates, 1 su bardağı pirinç ve tuzu karıştırın. Lahana yapraklarına doldurup sarın. Sarımsak ve lahana diplerini tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine lahana sarmalarını dizin ve 2 su bardağı su ekleyip, bir tabak kapatarak pişmeye bırakın. Bu arada 2 çorba kaşığı tereyağını ayrı bir yerde eritip, 2 çorba kaşığı unu kavurun. Sarmaları pişirdiğiniz suya ilave edin. pişen sarmaları bu sosla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...