Ispanak Yaprağı Sarması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ISPANAĞIN iri yapraklarını ayırıp, iyice yıkayın. Kaynamakta olan suyun içine koyup, çok kısa süre bekletin. Ateşin üzerinden alıp, suyunu süzün. Ayrı bir yerde kıyma, ekmek içi, tuz, karabiberi karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız harcı, ıspanak yapraklarının ortasına koyup sarın. Derin bir tencerenin içine yağ koyun. Sarmaları dizin. Üzerine limon suyu gezdirin. 15 dakika orta ateşte pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL