Ispanak Yaprağı Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ISPANAĞIN iri yapraklarını ayırıp, iyice yıkayın. Kaynamakta olan suyun içine koyup, çok kısa süre bekletin. Ateşin üzerinden alıp, suyunu süzün. Ayrı bir yerde kıyma, ekmek içi, tuz, karabiberi karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız harcı, ıspanak yapraklarının ortasına koyup sarın. Derin bir tencerenin içine yağ koyun. Sarmaları dizin. Üzerine limon suyu gezdirin. 15 dakika orta ateşte pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...