Havuçlu Karnıbahar Graten

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KARNABAHARI küçük çiçeklere ayırıp haşlayalım. Havucu da haşlayalım. 1 Haşlanmış karnabahar çiçeklerini, tabanını margarinle yağlayıp un serptiğimiz fırın kabına yerleştirelim. Üzerine haşlanmış ve rendelenmiş havuçları serpelim. 2 Tavaya sıvıyağı alıp unu ilave edelim ve un hafifçe sararana dek sürekli karıştırarak kavuralım. Üzerine sütü azar azar ilave ederek karışımı topaksız kıvama getirelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak, sosun üzeri göz göz olana dek pişirelim. Tuzunu ayarlayalım. 3 Hazırladığımız sosu karnabaharların üzerine boşaltalım. Kaşar peynirini rendeleyelim. 4 Soslu karnabaharlarınüzerine kaşar peynirini serpelim. Isıtılmış 220 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Fırından çıkarıp servis yapalım.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...