Fırında Kefirli Patates

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    DÖRT adet patatesi haşlayıp, kabuklarını soyun. Rendeleyip geniş bir kaba alın. Üzerine kefir, rendelenmiş havuç, bezelye, toz kırmızıbiber, muskat, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Kalan 2 adet patatesi halka şeklinde incecik dilimleyin. Fırına dayanıklı orta boy bir kabı yağlayın. Kabın
    tabanına ve kenarlarına dilimlenmiş patateslerin bir kısmını yerleştirin. Ortasına kefirli karışımı doldurun. Üzerini kalan patates dilimleri ile kaplayın. Ayrı bir yerde zeytinyağı ile yumurta sarısını iyice çırpın. Fırça yardımıyla patateslerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin.
    Servis tabağına alıp, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.