Fatik

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ISPANAĞI yıkayıp irice kıyın. Derin bir tencerede bol suyla 3 dakika pişirip süzün. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Üzerine kıymayı ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, tarçın ve haşlanmış ıspanağı ekleyin. Yarım su bardağı sıcak su koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Sarmısakları dövüp yoğurda katın. Ekmekleri küçük parçalar halinde doğrayıp servis kabının dibine döşeyin. Üzerine pişen ıspanağı sıcakken yayın. Sarmısaklı yoğurdu dökün. Tereyağını eritip fıstıkları ve pulbiberi ekleyin. 1-2 dakika kavurup yemeğin üzerine gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...