Erişteli Mercimek Yemeği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yeşil mercimeki üzerini geçecek kadar suda 2 dakika kaynatıp, suyunu süzün. Tencereye doğranmış soğanı, 2 çorba kaşığı tereyağını ve salçayı ekleyip 5 dakika kavurun. Üzerine 5 bardak sıcak su döküp kaynatın. İçine erişte ve mercimeki ekleyip, erişteler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Limon suyu ve rendelenmiş sarmısağı ekleyin. Tuz ve naneyi de katıp, sıcakken servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...