Enginarlı Patates Tava
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATATESLERİ tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup, ılınınca buzdolabına koyun. Soğuyunca çıkarıp ince ince dilimleyin. Enginarların sapını 5 cm uzunluğunda kestikten sonra temizleyin. Limon suyu eklediğiniz suda 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Sarmısakları kıyın. Soğanları yemeklik doğrayın. Rokaları temizleyip elinizle küçük parçalar halinde koparın. Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırıp patatesleri ekleyin. Sarmısak, soğan, karabiber ve tuz ilave edin. Patatesler kıtır kıtır olana kadar pişirin. Diğer taraftan kalan tereyağı ve zeytinyağını ayrı bir tavaya alıp haşladığınız enginarları üzerine ilave edin. Hızlı ateşte enginarları kavurun. Sirkeyi de ekleyip bir iki çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Rokaları tavaya alın. Şöyle bir çevirip ocaktan kaldırın. Patatesleri karışıma ekleyip harmanladıktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL