Dereotlu Yerelması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YERELMALARINI soyup arzu ettiğiniz irilikte kuşbaşı doğrayın ve kararmaması için suda bekletin. Diğer tarafta büyükçe bir tencereye zeytinyağını, ince doğranmış soğanı ve halka doğranmış havuçları aktarın. 2-3 dakika kavuğrup, sudan süzerek aldığınız yer elmalarını ilave edin. 5 dakika daha kavurun ve 1 fincan sıcak su ilave edip, ara sıra karıştırarak soteleyin. Ardından 2 bardak suyu ilave edin. Tuz ve şekeri de katıp 20-25 dakika pişirin. Başka bir kapta pirinçleri haşlayın. Yerelmasını indirmeye yakın içine haşlanmış pirinçleri ve yarım limonun suyunu katıp, 5 dakika daha kaynatın. Servis tabağına aktarıp, üzerine ince doğranmış dereotunu gezdirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.