Çinçar (ısırgan otu) Yemeği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    AYIKLAYIP yıkadığınız ısırgan otunu kıyın. Acısının ve yakıcı tadının çıkması için çırpılmış un ve yoğurtlu karışımın içinde bir gece bekletin. Ertesi gün yıkayın ve süzgeçten geçirin. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Isırgan otu, yıkanıp süzülmüş bulgur ve suyu ekleyin. Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayın ve tencereye katın. Tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Yoğurtla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...