Çinçar (ısırgan otu) Yemeği

ORTA 6 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    AYIKLAYIP yıkadığınız ısırgan otunu kıyın. Acısının ve yakıcı tadının çıkması için çırpılmış un ve yoğurtlu karışımın içinde bir gece bekletin. Ertesi gün yıkayın ve süzgeçten geçirin. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Isırgan otu, yıkanıp süzülmüş bulgur ve suyu ekleyin. Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayın ve tencereye katın. Tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Yoğurtla birlikte servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Aşçının notu: Isırgan otunu halk pazarlarında bulabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...