Caponata

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI küp doğrayıp yıkayın ve kurulayarak bir kenara ayırın. Bir kabın içinde zeytinyağını kızdırdıktan patlıcanları ekleyin ve yüksek ateşte bu patlıcanları 5 dakika kadar kızartın. Patlıcanlar iyice kızardıktan sonra ocağın altını kısıp, doğranmış soğanı, sarmısağı, maydanozun yarısını ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaparileri, çekirdeği çıkarılmış zeytini ve sirkeyi ekleyin. Karışım kuru görünüyorsa, biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Sirke iyice uçtuktan sonra soyulmuş ve iri küpler halinde doğranmış domatesleri ekleyin ve 15 dakikadan az karıştırarak pişirin. En son ocağın altını kapatmadan, kalan maydanozu ve dolmalık fıstıkları da ekleyin. Birkaç dakika pişirin ve kekikle süsleyerek ılık servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.