Bulgurlu Kabak Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KABAKLARIN kabuklarını soyun ve verev şeklinde ortadan ikiye kesip, içlerini oyun. Derin bir kaba bulgur, kıyılmış soğan, kıyma, zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı biber salçasını koyun. Dörde böldüğünüz kiraz domates, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane ile tuz, karabiber ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız iç harcı kabakların içine pay ederek, doldurun ve tencereye dizin. Üzerine sıcak suyu gezdirin ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...