Asma Yaprağı Yemeği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Taze asma yaprağını ince kıyın. Kaynar suya batırıp, çıkarın. Süzüp, sıkın. Rendelenmiş soğanı zeytinyağında kavurun. Salçayı ekleyin. Soteleyip, yaprakları ilave edin. Kendi suyu ile 5 dakika pişirin. Bulgur, su, şeker ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte, karıştırarak, suyunu tamamen çekene dek pişirin. Karabiber ve yarım limonun suyunu ekleyin. Harmanlayıp, soğuk servis yapın. Arzu edilirse sıcak da yenebilir.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...