Kokoreçli ve Sebzeli Pirinç Ruloları

İncecik pirinç kağıtlarıyla sarılan kokoreç ve taze sebzeler, geleneksel lezzeti modern bir sunumla buluşturan sıra dışı bir tarif sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Acı yağ için zeytinyağını ısıtıp sarımsakları kavurun. Kavurduğunuz sarımsakları yağın içinden alıp kenarda bekletin. Aynı yağın içinde acı biberlerini kavurup kenarda bekletin. En son aynı şekilde yer fıstıklarını yağın içine atıp kavurun. Kavurduğunuz malzeme süzülüp soğuyunca havanda irice dövün. Yağla birlikte karıştırın. Acı yağınız hazır.
  • 2
    Eti ısıtılmış döküm tavaya alın. Üzerine tereyağı ilave edip suyunu salıp yeniden çekene kadar soteleyin.
  • 3
    Sebzeleri harmanlayın.
  • 4
    Pirinç yufkasını tek tek soğuk suyun içinde yumuşayıncaya kadar bekletin.
  • 5
    Yumuşayan pirinç yufkasını tezgaha serip ikiye kesin. Yufkaların üzerine etle birlikte sebzeleri yerleştirin. Rulo şeklinde yaprak sarar gibi yuvarlayın.
  • 6
    Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Acı yağla birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.