Minik Sandviçler

Minik Sandviçler, atıştırmalık ve parti ikramlarının vazgeçilmezidir. Küçük ekmek dilimleri veya mini sandviç ekmekleri kullanılarak hazırlanan bu sandviçler, hem görsel olarak çekici hem de pratik bir sunum sağlar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 kahve fincanı ılık sütün içinde 1 yemek kaşığı kuru mayayı eritin. 1 yemek kaşığı toz şeker ve bir tutam tuz serpip, kabarana dek bekletin. Ardından, aldığı kadar unla hamur yapın. Elinizi ayçiçek yağı batırıp, hamurdan ceviz iriliğinde bezeler koparın ve oval şekil verin.
-
2
Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Ayrı bir yerde 1 adet havucu rendeleyip, az yağda soteleyin. İçine çok az miktarda süzme yoğurtla, biraz tuz ekleyin.
-
3
Başka bir kenarda, biber salçasının içine kimyon, çekilmiş ceviz ve nane karıştırın. Sandviç ekmeklerinin içine bu malzemelerden paylaştırıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL