Tavuklu Kereviz Salatası

Taze yeşillikler ve ceviz ile zenginleştirerek, hem doyurucu hem de ferah bir öğün elde edebilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk göğsünü haşlayıp soğuttuktan sonra ince ince dilimleyin. Kerevizleri soyup rendeleyin ve 3 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın. Portakalların kabuklarını ve beyaz kısımlarını soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin. Elmayı kibrit çöpü şeklinde (jülyen) doğrayın.
-
2
Kararmasını önlemek için 2 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın. Kereviz yapraklarını ve naneleri ince ince kıyarak irice dövdüğünüz cevizlere karıştırın. Tavuk, rendelenmiş kereviz, elma, portakal, kereviz yaprakları, nane ve cevizi birlikte harmanlayın.
-
3
Yumurta sarılarını, kalan limon suyunu, ayçiçek yağı ve yoğurdu karıştırıp mayonez kıvamına gelince salatanın üzerine gezdirin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL