Tavuklu Kereviz Salatası

Tavuklu Kereviz Salatası

Taze yeşillikler ve ceviz ile zenginleştirerek, hem doyurucu hem de ferah bir öğün elde edebilirsiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tavuk göğsünü haşlayıp soğuttuktan sonra ince ince dilimleyin. Kerevizleri soyup rendeleyin ve 3 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın. Portakalların kabuklarını ve beyaz kısımlarını soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin. Elmayı kibrit çöpü şeklinde (jülyen) doğrayın.
  • 2
    Kararmasını önlemek için 2 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın. Kereviz yapraklarını ve naneleri ince ince kıyarak irice dövdüğünüz cevizlere karıştırın. Tavuk, rendelenmiş kereviz, elma, portakal, kereviz yaprakları, nane ve cevizi birlikte harmanlayın.
  • 3
    Yumurta sarılarını, kalan limon suyunu, ayçiçek yağı ve yoğurdu karıştırıp mayonez kıvamına gelince salatanın üzerine gezdirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...