Semizotlu ve Bulgurlu Salata
Hafif ekşi lezzetiyle girdiği her tarife yakışan semizotundan doyurucu bir salata yapabilirsiniz. İşte size kolay tarifiyle tam mevsiminde yapabileceğiniz semizotlu ve bulgurlu salata tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Taze patatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber ortadan ikiye kesin ve hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
-
2
Bulguru sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatın ve şişene kadar bekletin. Semizotunu yıkayıp yapraklarını saplarından ayırın.
-
3
Sapları daha sonra kullanmak üzere kaldırın. Kırmızıbiberleri küçük küp şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin ve hazırladığınız malzemeleri geniş bir kaba alın.
-
4
Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, yenibahar ve tatlı pul biber ekleyip harmanlayın ve ılık servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL