Semizotlu ve Bulgurlu Salata

KOLAY 15 DAKİKA 4-6 KİŞİLİK

Hafif ekşi lezzetiyle girdiği her tarife yakışan semizotundan doyurucu bir salata yapabilirsiniz. İşte size kolay tarifiyle tam mevsiminde yapabileceğiniz semizotlu ve bulgurlu salata tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Taze patatesleri yıkayıp kabuklarıyla beraber ortadan ikiye kesin ve hafif diri kalacak şekilde haşlayın.

  • 2

    Bulguru sıcak su ile ıslatıp üzerini kapatın ve şişene kadar bekletin. Semizotunu yıkayıp yapraklarını saplarından ayırın.

  • 3

    Sapları daha sonra kullanmak üzere kaldırın. Kırmızıbiberleri küçük küp şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin ve hazırladığınız malzemeleri geniş bir kaba alın.

  • 4

    Üzerine zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, yenibahar ve tatlı pul biber ekleyip harmanlayın ve ılık servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...