Rokalı Karides Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Rokayı sirkeli suda yarım saat bekletin ve süzün. İyice yıkadıktan sonra yapraklarını ayırın. Kağıt havlu üzerinde fazla suyunu alın ve salata kasesine yerleştirin. Dilimlenmiş mantar, halka doğranmış kornişon turşu, taze soğan, kırmızı soğan, küp doğranmış kırmızı ve sarı biber ilave edip, karıştırın. Ortadan ikiye kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış kiraz domatesleri katın. Sos için bir kasede zeytinyağı, mayonez, ince kıyılmış sarımsak, limon suyu, nar ekşisi, tuz ve karabiberi karıştırın. Haşlanmış ve ayıklanmış karidesleri bu sosun içinde yarım saat bekletin. Daha sonra sostan alın ve salataya ilave edin. Sosu da üzerine gezdirin ve karıştırarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...