Ördek Etli Dört Mevsim Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sos için elma kurularını bir gece önceden soğuk suda ıslatın. Süzüp üzerine balsamik sirke, zeytinyağı ve toz şekeri ekleyin. Dört mevsim yeşilliklerini bol su ile yıkayıp süzülmeye bırakın. Diğer tarafta filetosu çıkarılmış ördek göğüslerini, kırılmış yeşil biber ve tuz ile baharatlandırıp üzerine yağ gezdirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada pembeleşene kadar kızartın. Bir fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 185 derece fırında 5-6 dakika, içleri hafifçe pembe kalacak şekilde pişirin. Mevsim yeşilliklerini servis tabağına alın. Üzerine dilimlenmiş ördek etlerini yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...